Näöntarkastus

Näön terävyyden mittaaminen, silmälasien ja piilolinssien määrääminen.

Varaa aika

Puh. +358 (0)29 001 0400
Puh. +372 511 7317

Milloin optikolle

Näköongelmissa ei tarvitse aina mennä silmälääkäriin, vaan ensin voi hakeutua optikolle. Optikko on asiantuntija, joka tekee näöntarkastuksen, määrää silmälaseja ja piilolinssejä, uusii määräyksiä ja neuvoo näissä asioissa. Hän myös sovittaa piilolinssit ja opastaa niiden käyttöön.

Piilolinssien käyttäjän olisi hyvä käydä optikolla tutkituttamassa silmänsä vähintään kerran vuodessa. Käyttäjä saa näin säännöllisesti tietoa ja hyviä neuvoja omien silmiensä terveyden hoitoon ja piilolinssien käyttöön.

Optikon työnkuvaan kuuluvat terveet silmät, mutta jos hän havaitsee piilolinssien sovituksessa, jälkitarkastuksessa tai silmälasimääräyksen yhteydessä jotain silmäsairauteen viittaavaa, hän ohjaa asiakkaan silmälääkärin vastaanotolle.

Milloin tarvitsen lukulasit?

Hyvin näkevillekin alkaa yleensä ilmaantua vaivoja 40. ikävuoden jälkeen. Silmän linssin elastisuus on jo vähentynyt niin paljon, että silmän lihakset eivät enää pysty tarkentamaan eri etäisyyksille yhtä hyvin kuin ennen. Mitä lähemmäs katsomme, sitä enemmän silmän lihakset joutuvat tekemään töitä. Siksi ihmisillä alkaakin esiintyä ongelmia lähinäössä. Usein asiakkaat valittavat silmien väsymistä, kun he lukevat huonossa valossa ja pientä tekstiä. Tekstiä pitää viedä kauemmas silmistä.

Jos sinulla on näitä vaivoja, on aika kääntyä optikon puoleen, joka tekee näöntarkastuksen ja määrää lukulasit.

Hyvä tietää

Register for pre-surgery exam