Refraktiivinen linssileikkaus

Tarjoamme refraktiivista linssileikkausta niille henkilöille, jotka haluavat luopua silmälasien käytöstä, mutta joiden silmän sarveiskalvon paksuus ei ole laserleikkauksen kannalta riittävä tai joiden silmän refraktiohäiriö on liian suuri (yli -8 D tai yli +2 D). Suosittelemme kaikkien 40 vuotta täyttäneiden asiakkaiden pohtivan toimivana vaihtoehtona laserleikkaukselle refraktiivista linssileikkausta monitehotekomykiöllä. Lyhytnäköisten henkilöiden on parasta siirtää linssileikkaus ainakin 45. ikävuoteen.

Leikkauksen kuvaus

Linssileikkaus muistuttaa kaihileikkausta, mutta leikkauksen tarve on erilainen. Silmän omasta mykiöstä poistetaan ensin sen sisältö, mutta mykiötä ympäröivä kapseli jätetään paikoilleen. Tekomykiö sijoitetaan yleensä mykiön kapselipussiin. Tekomykiö on valmistettu erityisesti, ei-vanhentuvasta muovista, yleensä akryylistä.

Kun linssileikkaus on suoritettu nk. tavallisen eli monofokaalisen eli yksitehotekomykiön silmään sijoittamiseen, silmän oma mukautumiskyky eri etäisyyksille katsomiseen yleensä huononee. Se tarkoittaa, että silmä ei mukaudu enää katsomaan tarkasti eri etäisyyksillä olevia kohteita, sillä yksitehomykiö ei muuta muotoaan. Siksi tarvitaan, jos silmässä on yksitehomykiö, jolla näkee tarkasti kaukana olevia kohteita, lähelle katsomiseen silmälaseja (mm. lukemiseen, tietokoneella työskentelemiseen, käsitöiden tekemiseen). Jos yksitehotekolinssi on taas valittu siten, että silmällä voi lukea ilman laseja, on kaukana olevien kohteiden näkemiseen käytettävä silmälaseja. On ihmisiä, jotka näkevät yksitehotekomykiöllä yhtä tarkasti lähelle ja kauas, mutta kirurgi ei voi varmistaa tällaiseen lopputulokseen pääsemistä

Silmään voi sijoittaa myös monitehotekomykiön, jolloin silmä näkee ilman laseja lähelle ja kauas. Meidän klinikalla käytetään Ophtec Precizion Presbyopic NVA tyyppisiä monitehotekomykiöitä, joiden viimeisen sukupolven teknologia on poistanut ei-toivuttujen oheisilmiöiden, mm. halon, esiintymisen.

Tooristen tekomykiöiden avulla voidaan korjata silmän hajataitteisuutta. Lisäksi voidaan käyttää myös mononäköä eli korjata toinen silmä katsomaan tarkasti kauas ja toinen tarkasti lähelle.

Jos ei ole ohjeissairauksia, mm. diabetesta, suoritetaan molempien silmien refraktiivinen linssileikkaus normaalisti samana päivänä. Toipumisaika on silloin lyhyempi ja miellyttävämpi.

Register for pre-surgery exam