Silmälääkärin vastaanotto

Silmälääkärin työnkuvaan kuuluu silmäsairauksien (glaukooma, kaihi) diagnosointi ja hoito sekä silmäleikkausten suorittaminen. Klinikkamme silmälääkärit käyttävät työssään tarkoituksenmukaista, nykyaikaista laitteistoa.

Varaa aika silmälääkärille

Puh. +358 (0)29 001 0400
Puh. +372 511 7317

Milloin silmälääkäriin?

Ensimmäinen silmien kontrollikäynti kannattaa tehdä, kun lapsi on kolme tai neljä. Siinä iässä lapsen näkökyvyn terävyys voidaan tarkastaa ja samoin tutkia muut näkötoiminnot.

Jos lapsen näössä on kaikki kunnossa, seuraava käynti kannattaa ajoittaa ennen koulun alkua. Jatkossa kontrolleissa voi käydä tarpeen mukaan.

Piilolinssien käyttäjän pitäisi tutkituttaa silmänsä kerran vuodessa. Jos ongelmia ei esiinny, kontrollikäyntiväli voi olla 2–3 vuotta.

Silmälasien käyttäjän pitäisi käydä tutkimuksissa 2–3 vuoden välein.

40. ikävuodesta eteenpäin kontrollikäyntejä suositellaan 2–4 vuoden välein. Jos ongelmia esiintyy, lääkärissä on hyvä käydä useammin tai hoitosuunnitelman mukaisesti.

65. ikävuodesta eteenpäin silmät on hyvä tarkastuttaa 1–2 vuoden välein. Jos ongelmia esiintyy, lääkärissä pitää käydä useammin tai hoitosuunnitelman mukaisesti.

Ohjeet silmälääkärikäynnille

  1. Varaa silmälääkärikäyntiin tarpeeksi aikaa. Terveiden silmien kontrollikäyntiin kuluu noin 20–30 minuuttia. Jos tarvitaan lisätutkimuksia, kannattaa varautua 40–60 minuuttiin.
  2. Silmänpohjien tai silmän optisen järjestelmän täydentävissä tutkimuksissa käytetään pupillia laajentavia silmätippoja. Niiden vuoksi näkökykysi on sumuinen muutaman tunnin ajan ja silmät voivat olla valonarat, joten autolla ajamista ei suositella heti. Jos ulkona on kirkas, aurinkoinen päivä, ota ehdottomasti mukaan myös aurinkolasit. Varaudu olemaan lukematta ja työskentelemättä tietokoneella muutaman tunnin ajan tutkimuksen jälkeen.
  3. Ota vastaanotolle mukaan käyttämäsi silmälasit ja silmälasimääräys.
  4. Tee lista silmälääkkeistä, joita käytät.
  5. Jos sinulla on paljon kysymyksiä lääkärille, kannattaa kirjoittaa ne ylös ja ottaa mukaan vastaanotolle.
Register for pre-surgery exam