Yksityisyyspolitiikka

Teidän yksityisyytenne ja henkilötietojen suojaus ovat meille hyvin merkittäviä ja siksi olemme laatineet yksityisyyspolitiikan, jossa on säädetty teidän henkilötietojen käsittelyn tarkoituksesta, ehdoista ja teidän henkilötietoihin liittyvistä oikeuksista.

1. Millaisia henkilötietoja keräämme ja miksi?

1.1. Me pyydämme teidän henkilötietoja teille valitsemanne sopimuksen mukaisen palvelun tarjoamiseen:

  • silmälääkärin tai optometristin vastaanotto;
  • silmien laserleikkausta edeltävä tutkimus;
  • silmien laserleikkauksen varaaminen;
  • näön apuvälineiden hankkiminen.

1.2. Laservisioon pyytää teidän henkilötietoja:

1.2.1. Silmälääkärin tai optometristin vastaanottoajan varaaminen – pyydämme nimitietoja ja puhelinnumeron;
1.2.2. Laserleikkausta edeltävään tutkimukseen ilmoittautumisessa – pyydämme nimitietoja, henkilötunnuksen, silmälasien vahvuus- ja ikätiedot;
1.2.3. Laserleikkaukseen saapuessa – pyydämme nimitietoja, henkilötunnuksen ja puhelinnumeron.
1.2.4. Näkövammaisen näön apuvälineiden hakemisen yhteydessä – pyydämme nimitietoja, henkilötunnuksen, kotiosoite- ja puhelinnumerotiedot.
1.2.5. Jos laserleikkaus maksetaan osamaksuna – teidän henkilötiedot pyytää ja käsittelee Svea Finance AS:n (https://sveafinance.ee/) työntekijä.

1.3. Laservisioon käsittelee teidän henkilötietoja seuraavissa tarkoituksissa:

1.3.1. Teille sopivien tuotteiden tarjoamiseen;
1.3.2. Teille palvelun muutoksista ilmoittamisen (jos esim. vastaanottoaika muuttuu);
1.3.3. Vahvistamaan, että tarjoamme asianmukaista ja laadukasta palvelua oikealla ihmiselle;
1.3.4. Teidän terveystietojen Viron sairausvakuutuksen (Eesti Haigekassa) hallinnoimaan tietokantaan Digilugu (https://www.digilugu.ee/), jos olette tulossa laserleikkaukseen.

1.4. Vakuutamme, että emme kerää teidän henkilötietoja kolmansilta henkilöiltä.
1.5. Painotamme, että teillä on oikeus kieltäytyä henkilötietojen antamisesta, jos pyydämme teidän henkilötietoja sopimuksesta tai laista johtuvien velvollisuuksien hoitamiseen (esimerkiksi silmäleikkauksen suorittamiseen), emme pysty joitakin palveluita ilman teidän henkilötietoja tarjoamaan.

2. Kuinka pitkään henkilötietoja säilytetään?

2.1. Me noudatamme mahdollisimman vähäisten tietojen keräämisen periaatetta ja keräämme ja säilytämme teidän henkilötietoja mahdollisimman pienissä määrissä.
2.2. Meillä on laista johtuva velvollisuus säilyttää laserleikkauksen suorittamiseen kerättyjä henkilötietoja 110 vuotta henkilön syntymän jälkeen.
2.3. Palvelun tarjoamiseen tarvittavia yhteystietoja säilytämme siihen saakka, kunnes niitä tarvitaan teidän varaamienne palveluiden tuottamiseen.
2.4. Kirjanpidon tositteiden pakollinen säilytysaika on 7 vuotta.
2.5. Jos meillä ei ole enää syytä teidän henkilötietojen käsittelemiseen – te irtisanotte sopimuksen tai sopimus päättyy- Laservisioon poistaa teidän henkilötiedot, paitsi jos on sovellettava henkilötietojen säilyttämisen laista johtuvia vaatimuksia.

3. Toimitammeko teidän henkilötietoja kolmansille osapuolille?

3.1. Toimitamme teidän henkilötiedot teidän etujen mukaisesti Viron sairausvakuutukselle (Eesti Haigekassa) ja sosiaaliturvavirastolle (Sotsiaalkindlustusamet).
3.2. Jos olette hakenut näön apuvälineitä, toimitamme teidän tiedot sosiaaliturvavirastolle (Sotsiaalkindlustusamet), joka on vastuussa teidän henkilötietojen tarkoituksenmukaisesta ja turvallisesta käsittelystä.
3.3. Jos olette hakenut laserleikkauksen suorittamiseen osamaksua, teidän henkilötiedot pyytää ja käsittelee Svea Finance AS (https://sveafinance.ee/).

4. Miten varmistamme teidän henkilötietojen turvallisuuden?

4.1. Laservisioon soveltaa hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä toimenpiteitä teidän henkilötietojen turvallisuuden varmistamiseen.
4.2. Tietoja pääsee niiden muuttamisen tai käsittelemisen tarkoituksessa käsittelemään vain siihen valtuudet saanut Laservisioonin työntekijä. Laservisioon on solminut kaikkien työntekijöiden kanssa luottamuksellisuussopimuksen.

5. Yksityisyyspolitiikan ehdot ja muutokset

5.1. Pidätämme oikeuden tehdä yksityisyyspolitiikkaan muutoksia ja lisäyksiä ja edellytämme, että olette tutustunut näihin ehtoihin ja hyväksytte ne. Kaikkiin yksityispolitiikan tai tietojen käsittelyyn liittyviin kysymyksiin vastausten saamiseen pyydämme ottamaan yhteyttä meihin, osoitteeseen laservisioon@laservisioon.ee

6. Henkilötietoihin liittyvät kyselyt

6.1. Teillä on oikeus vaatia meiltä tietoja teidän henkilötietojen käsittelystä. Tässä asiassa on lähetettävä viesti osoitteeseen: laservisioon@laservisioon.ee. Vastaamme viestiin 30 päivän sisällä.

7. Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle (Andmekaitse Inspektsioon)

7.1. EU:n tietosuoja-asetuksen 2016/679 artiklan 77 (I) ja muiden asianmukaisten lakien ja säädösten mukaan on teillä oikeus valittaa tietojen käsittelystä valvontaviranomaiselle (Andmekaitse Inspektsioon), jos katsotte, että teidän tietojen käsittely on ollut lainvastaista.

8. Automatisoitujen päätösten tekeminen

8.1. Laservisioon ei tarjoa eikä tilaa palveluita, jotka mahdollistavat teidän osalta automatisoidun päätöksen tai profiilin analyysin tekemisen.